Nyheter

  • 2017-03-06
    Programledare i Dalarna

SportQuiz  beskrivning

 

Sportquiz är en frågesport mellan föreningsrörelsen i Dalarna.

 

Här har Du den första omgången av Sportquiz.


Samt en frågesport för privatpersoner.

Föreningarna tävlar mot varandra i 2-mannalag. Man tävlar i seriesystem i grupp om 4 föreningar per serie.  Lagen möter varandra i dubbelmöten.

Förening får anmäla hur många 2-mannalag man önskar till Sportquiz.

Det blir 12 matcher per serien.

De 2 bäst placerade lagen i varje grupp går vidare till slutspel.

Slutspelet startar med 32-delsfinal- 16-delsfinal, 8 dels final, kvarts final.


Finalomgång

Finalomgång genomförs med semifinaler och Final.

Sportquiz genomförs och sänds varje vecka via webradio sverigerunt AB.

Vid inspelning medverkar 4 lag. Då genomförs 2 matcher i den grupp de tillhör. Lag 1 mot lag 2, lag 3 mot lag 4. Nästkommande inspelning deltar 4 andra lag från annan serie.

De lag i övriga serier som inte deltar i webradio inspelning, genomför sina matcher över internet. I ett nyskapat frågesportprogram.

Inspelning av veckoprogrammen av Sportquiz sker på lokal restaurang i någon av Dalarnas 15 kommuner. Vi spelar in två program vid samma tillfälle. Alltså  program för vecka 1 och för vecka 2,  och nästkommande inspelningstillfälle, program 3 och program 4. Publik kan finnas med i mindre omfattning.

Inspelning av månadsfinalerna sker i större lokal i någon av de 15 kommunerna i Dalarna. Med möjligheter till större mängd publik från de deltagande lagen.  Där man som publik skall kunna föra mat och dryck.

 

 

 

Vinster/Priser

Varje vecka tävlar de olika lagen om priser.   Varje matchvinnare erhåller del i andels-system på V75 alternativt på Lotto.   Varje vecka lottas ut V75- och Lotto-andelar bland samtligt Sportquiz-deltagande lag.

 

Poängberäkning

Matcher kan sluta med seger eller med oavgjort resultat. Man tilldelas 3 poäng för seger , 1 poäng för oavgjort resultat och o poäng för förlust. Skulle något lag lämna WO. (Utebli från match) förlorar man den matchen med målskillnaden  3-0  och motståndaren får 3 poäng.

Motståndarnas orter

Lag kommer att i första hand placeras i grupper som ligger i närområdet, så att man kan skapa en form av ”Derby-känsla” i matcherna. Och samtidigt engagera föreningsmedlemmarna att stötta sin förening mot konkurrenterna.

Finalvinster

Deltagande lag tävlar om Biljetter till Landskamper i skilda idrotter. Man tävlar om teaterbiljetter och restaurangbesök. Man tävlar om biljetter till regionala idrottsevenemang, utställningar, revyer.  Och man tävlar om V75-system och Lotto-system.

 

Intäkter till föreningarna.

Sportquiz för privatpersoner genomförs parallellt med 2-mannalagtävlingen med föreningarna.  Varje privatperson som deltager i Sportquiz betalar 25 kr för sin medverkan. För möjligheten att vinna samma vinster som gäller i föreningarnas sportquiz.

Av privatpersonernas medverkan avgår 5 kr till den lokala föreningen. Privatpersonen öronmärker sin medverkan till den förening hen tillhör.

Deltagande förening betalar en startavgift på 50 kr per omgång.